Miljöpartiet - Arbetslöshet

Helheten är viktig för miljöpartiet när det kommer till jobb. Det ska finnas balans mellan arbete och det övriga livet och inte bara handla om lön.


·  Med miljödriven utveckling ska fler jobb skapas, då den ekonomiska utvecklingen förutsätter ekologisk hållbarhet.


·  Miljöpartiet vill också stödja små- och medelstora företag som är inriktade på konsumentorienterade tjänster.


·  Skolan, vården och omsorgen behöver stärkas. Fler behöver arbeta i den gemensamt finansierade sektorn.


·  Många arbetar för mycket när det finns de som saknar arbete helt. Det är resursslöseri när vissa människor blir sjuka av för hög arbetsbelastning, samtidigt som andra mår dåligt av arbetslöshet. Miljöpartiet vill fördela arbetet bättre genom att sänka normalarbetstiden till 35 timmar i veckan och på sikt sänka det till 30 timmar.


Mina tankar: Jag tror inte att lösningen på arbetslösheten är sänkt normalarbetstid. Enligt miljöpartiet låter det som att alla de med heltidsjobb blir sjuka och måste/vill arbeta mindre pga detta. Men vill de jobba mindre och få mindre i lön? Att jobb inte bara ska handla om lön, som MP nämner, är en orimlighet som många aldrig kommer att få uppleva. Jag tror inte på att fokusera på de som faktiskt redan har jobb, i frågan om att lösa arbetslösheten.


Kommentarer
Postat av: SaraW

Jag tycker att det låter vettigt med sänkt arbetstid! Dels för att jag tycker att det känns som att livet som vuxen bara går ut på att jobba, komma hem helt färdig och laga mat för att sedan lägga sig och stiga upp nästa dag för att arbeta igen.



Men också för att en sänkta arbetstider ger oss chansen att dela på bördan istället, ingen behöver då gå fattig och ingen behöver heller bli utbränd på grund av för mycket arbete. Dock ligger det helt klart något i att folk troligen inte vill gå ned i lön.

2010-05-27 @ 20:29:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0