Vad ska vi göra med de äldre? #3

Jag blev lite missnöjd med mitt förra inlägg. Det var både torftigt och otrevligt. För att kompensera det gör jag ett till redan idag, fast det är söndag.

Man ser snabbt att äldrevården inte är en av VP(k)s hjärtefrågor. De har bara ett mycket kort stycke som kan sammanfattas med fem punkter:

 

  • Det ska in mer resurser, både genom personal och pengar
  • Ökad frihet och arbetsro för personal och äldre genom att man inte privatiserar utan stoppar konkurensen
  • Mer promenader
  • Äldrevården måste bli mer jämnställd, mer män på kvinnodominerande poster
  • De äldre som inte har svenska som modersmål måste kunna erbjudas vård på andra språk
Det som var ett stort plus med vänsterpartiets sida var att man kunde lyssna när en datorröst läste upp texten! MYCKET pedagogiskt!
Anna funderar
Man ser helt klart en skillnad mellan Vp och de två allians partier som jag tidigare skrivit om. Vänstern går tvärt emot deras tänk med privatisering utan vill till och med stoppa konkurrensmöjligheter. De vill att alla äldreboenden ska vara statligt ägda och lika bra alltså. De tar också upp frågan om jämställdhet som jag gillar. De skriver inte heller något om att anhöriga ska vara hemma och ta hand om sina gamla föräldrar, det tycker jag är bra. Det är välfärdstänk tycker jag.

 


Kommentarer
Postat av: Fröken Emma

Hur kan jämlikheten garanteras av staten?

2010-05-10 @ 14:30:05
Postat av: KayCee

det kan väl lika gärna bli lika bra som lika dåligt? På alla ställen menar jag.

2010-05-11 @ 14:32:55
Postat av: Anna H

Jag har en väldigt stark tilltro till staten, om det är medfött, något jag fått för mig, eller om det är sant vet jag inte.

Men när jag pratar om staten tänker jag på den socialistiska, och jag har ett väldigt starkt förtroende för den och tror att den vill oss alla väl. Vi är staten, och vi vill ha jämlikhet, då blir det så. Samhället tjänar också på jämlikhet. Ett segregerat samhället med stora klyftor är inget bra samhälle. Därför borde det ligga i allas intressen att jämna ut skillnaderna och göra alla människor lika mycket värda.

2010-05-24 @ 10:55:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0