Testet "vilket parti har bäst hemsida”

Först ut: VÄNSTER PARTIET!

Vänsterpartiet, det trevliga, glada och solidariska partiet! Det är i alla fall så de verkar vara när man tittar på deras hemsida. Det är en oerhört lättillgänglig hemsida där det går att lyssna på exakt allt som står på sidan, det går att byta språk till vad jag tror är de vanligaste språken i Sverige och det allting är väldigt lättläst så att alla kan känna att de får ut något av att läsa på sidan. Det är inte oförståeligt politiker babbel med andra ord.

Andra bra saker är att man kan få tag på flera olika delar av partiet och skicka mail till dem eller liknande. Bland annat parti styrelsen vilka jag annars trodde är väldigt svåra för en privat person att få tag på. Det går dessutom att läsa massa gamla artiklar och pressmeddelanden som Vänstern har gjort eller som berör dem. Man kan också ladda ner logotyper och, titta i kalendarium och skriva upp sig för nyhetsbrev.

Lars Ohly får dessutom inte så stor plats, han är en man som presenteras i en text som han kan ha skrivit själv (skriven i jag-form). Det är flera glada bilder på honom och på andra personer som rör partiet så att man riktigt får intrycket av att det här är ett glatt parti för en glad framtid, där absolut alla är välkomna utan att en person betyder mer än de andra.

De får ett par plus för att de dessutom har olika bloggar, länkar till sina vänner och andra ställen där man kan hitta Vänsterpartiet. Men det absolut bästa med Deras hemsida är att de har en flik för ungdomar som pluggar politik och enkelt kan få läsa om deras frågor, samt att de tipsar om var man kan hitta vänstervinklad press.

Vänsterpartiet får bra betyg i testet av ”vilket parti har bäst hemsida”. Det överhängande är för att de är så otroligt lättillgängliga och samtidigt lyckas med att lämna en så fin bild av sig själva.

Lättillgängligheten är det som blir viktigast i testet för alla partier. Alla människor har rösträtt och förväntas rösta på ett parti för att tala för dem, om man inte kan få information om vilka partier som existerar så faller hela teorin och Folket slutar helt enkelt rösta eftersom de inte kan få reda på vad partierna heter eller vad de vill.


Kommentarer
Postat av: Emelie Oldensjö

Bra bloggidé!

Jag håller absolut med, en bra och enkelt förstådd hemsida med bra information för olika typer av människor ökar förtroendet för ett parti mycket lättare än om en hemsida vore svår och ha brist på information.

2010-05-13 @ 14:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0