Sverigemokraterna II

Sverigedemokraterna växer sig hela tiden större. Främlingsfientligheten har ökat radikalt och intresset för SD måste, som jag nämnde i tidigare inlägg, visa på ett missnöje bland folket med den nu förande invandringspolitiken.

 

Under riksdagsvalet 2002 fick Sverigedemokraterna 1,4 procent(=76 300 röster) och 50 mandat runt om i olika kommuner.

 

Resultatet av valet 2006 visar att partiet växt. De fick då 2,9 procent och drygt 280 kommunala mandat i hälften av Sveriges kommuner. Dessutom tog partiet plats i tre olika landsting.

 

Jimmie Åkesson är sedan 2005 partiledare för SD. Det som lockade honom till partiet var ju till stor del invandringspolitiken de för, men främst paritets syn på EU. Under valet 2006 var han den tredje mest kryssade politikern i hans hemkommun – Sölvesborg.

 

För att utveckla var det står i frågan angående invandring spinner jag vidare på det. SD talar om att det är svårt att integrera så många människor på en gång, men de är inte heller för integration i mindre mängd eftersom dem är emot mångkultur. Det tycker istället att invandrarna ska assimileras och bli precis som oss och ta oss åt våra värderingar. Lite som att ska du ha din kultur får du flytta hem.

 

Jag kan tycka att vad gäller exempelvis lagar ska invandrare anpassa sig efter vad som gäller här i landet. För det är inte okej med till exempel tvångsgifte av minderåriga. Det förekommer klagomål på att moskéer byggs i Sverige. Men det är faktiskt ingen som tvingar någon att gå dit, så jag förstår inte riktigt hur det kan störa så mycket. Det är fin byggnad en icke-utövande av religionen inte behöver besöka. Och det hindrar inte oss från att gå i kyrkan. Återigen måste vi lära oss leva sida vid sida och acceptera våra olika kulturer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0