Sverigedemokraterna

”Ge oss Sverige tillbaka” står det på bannern på SD hemsida. Och går man in på en sammanfattning över deras åsikter hittar man detta angående invandring.

”De flesta svenskar erkänner idag att svensk invandrings- och integrationspolitik har varit ett monumentalt misslyckande. Sverigedemokraterna är det enda parti som vågar säga detta öppet.

Ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning. Därför förespråkar sverigedemokraterna en restriktiv invandringspolitik, liksom att samhället på alla sätt ska uppmuntra en ökad återvandring. Dagens situation med kulturellt främmande enklaver i de flesta städer är inte hållbar. Ingen integrationspolitik i världen skulle klara av att integrera så många människor på så kort tid som behövs. Det bästa både för svenskarna och för de invandrare som inte kunnat anpassa sig till samhället vore om många invandrare återvänder till sina hemländer.

Sverige har i förhållande till folkmängden tagit emot flest invandrare i Europa under efterkrigstiden. Det har medfört stora sociala och ekonomiska påfrestningar för vårt land. Rotlöshet och omfattande motsättningar, såsom gängvåld, rasism och grupphat, har blivit en del av vardagen i Sverige, som en konsekvens av en alltför generös invandringspolitik. Rotlösheten står i motsats till något som är väldigt viktigt för oss sverigedemokrater – rätten till en nationell identitet. Alla människor måste få känna att de tillhör ett folk.

Sverigedemokraterna är inte principiellt emot invandring. Vi är på det klara med att Sverige alltid har haft invandring, men den har tidigare varit begränsad och reglerad. De invandrare som kom hit kunde ganska lätt assimileras och bli en del av det svenska samhället, främst på grund av att de inte var så många och att de kom från kulturellt närstående länder. De senaste årens invandring har dock varit av helt annan art. Det har handlat om tiotusentals invandrare varje år, från avlägsna delar av världen, vilket inte varit bra för Sverige.”


Det jag blir mest upprörd på är hur viktigt det är med att bevara det svenska samhället och att få tillhöra ett folk. Varför är det så viktigt att ha en nationell identitet? Vi är ju alla människor. Och jag undrar varför det skulle vara så mycket bättre att vara ett homogent samhälle? Finns det några faktabelägg för det?

De vill begränsa invandringen och ser gärna att de som finns här ska återvända och skickas hem till deras hemländer. De klagar på hur det inte går att integrera så många som vi tar in, men världen skulle ju bli ännu mer segregerad om alla bodde på sina ursprungliga platser och jag får lite känslan av att det kan skapa konflikter. Är det inte när nationer växer sig starka och blir sammansvetsade, som de vill ta över och erövra de svaga länderna precis som på den gamla goda tiden? Människan vill ju alltid ha mer makt - ”Haha, här kommer vi och vi är starkare än ni!”. Det känns bara så 1500-tal och kolonialt.

Vi borde lära oss av varandra tillsammans, ju mer erfarenheter desto bättre kan det bli. Vi borde lära oss acceptera våra olikheter och framför allt lära oss att leva sida vid sida. För det är ett faktum att intresset för SD ökat den senaste tiden på grund av, precis som texten inleds, att folket är missnöjda med den nuvarande invandringspolitiken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0