Sverigedemokraterna VI

"Kosmopolit utgör en viktig komponent på vägen mot mer utrikeshandel, fler jobb, ökad tillväxt och ett bättre välstånd." står det i en artikel, funnen på Moderaternas hemsida. Den handlar om att hjälpa och bistå företag med bättre förutsättningar att bedriva utrikeshandel. Vidare går att läsa att Kosmopolit främjar handel, jobb och företagande genom att fånga upp och lyfta fram utlandsfödda entreprenörers unika kunskaper om sina tidigare hemländer. Här har Sverige en enorm potential som tidigare inte nyttjats ordentligt. Idag står invandringen för den största delen av befolkningsökningen i landet. En framgångsrik politik måste nyttiggöra de nya svenskarnas unika möjligheter till företagande, entreprenörskap och sedermera export av svenska varor och tjänster.

I Sverige bedrivs var femte företag av en utlandsfödd och sammanlagt sysselsätter de 250.000 personer. En nyligen presenterad studie har visat att 12 000 fler utlandsfödda i Sverige innebär att vår export ökar med ungefär 7 miljarder. Det är en hög siffra, och en viktig indikation om vilket värde invandringen representerar.

SD som klagar på att invandrare förhindrat vår välfärd kanske borde läsa den här artikeln och istället för att skicka hem invandrare, se möjligheterna och fördelarna med att ha folk med erfaranheter från alla världens hörn. Ju mer erfarenhet som finns, desto bättre kan det bli tror jag. Varför skulle vi bara nöja oss med vår lilla begränsade erfarenhet när vi kan få ta del av så mycket mer?

Kommentarer
Postat av: Linnea

Ja SD är helt bakom flötet. Jag minns ett samtal jag hade en gång med en man som arbetade extra i en tobaksbutik. Vi kom inte på ämnet jobb och han berättade att han var blommdoktor (det fanns något flashigt namn för det, men minns inte). En blommdokter räddar alltså blommar, precis som det låter. Men när han kom till Sverige fanns det ingen som var intresserad av hans tjänter, plus att språket även var ett problem, så han arbetade nu i butiken ibland och det hade han gjort i många år.

Så moderaternas förslag kanske kan hjälpa honom och andra i hans situation.

2010-05-28 @ 06:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0