Sverigedemokraterna IV

Ett problem SD har är att folk ser dom som ett enfrågeparti, invandringspolitiken, och troligen är det också detta som lockar många som stödjer SD.  Jimmie Åkesson lockades utöver hur paritet står i invandrarfrågan också av hur det ställer sig i frågan om EU. SD anser att EU är överstatligt och strävar efter att återskapa ett tryggt svenskt Sverige, ett europeiskt Europa och ett mellanstatligt samarbete utan tvingande överstatlighet och vill därför gå ur EU eftersom dom anser att EU kväver medborgarnas inflytande över det svenska samhället – regeringen ska vara det högst beslutande organet.

Andra frågor paritet driver är för en trygg och värdig ålderdom, krafttag mot brottsligheten, värdig vård för alla, en trygg och kunskapsinriktad skola för alla, en levande landsbygd och ett djurvänligt samhälle, en ansvarsfull och hållbar miljö- och energipolitik samt jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor.

Utan att gå in närmare på dessa ser det ju ganska bra ut, men för mig spricker allt när man vet hur deras invandringspolitiska program ser ut. Jag skrev i föregående inlägg att det var konservativa, något den sistnämnda frågan går emot lite. Glädjande nog finner man också när man går in och läser vidare om detta att de vill öka stödet för invandrarkvinnor som utsätts för hedersrelaterat våld genom att göra en offensiv emot detta.

Något de ytterligare tycker i denna fråga är att man ska avveckla skatte det skattefinansierande stödet till genuspedagokik och annan verksamhet där staten med utgångspunkt i verklighetsfrånvända politiska teorier försöker experimentera med, eller ändra, på barns och ungdomars beteendemönster och könsidentitet. Själv tror jag att exempelvis genusdagis gör gott i frågan om jämställdhet. Det känns som att de säger emot sig själva lite när dem vill öka jämställdheten men fortfarande uppfostra barnen så att det blir kvinnor och män, inte för att det hindrar jämlikhet, men det blir fortfarande en uppdelning. De är dem sannerligen bra på, att dela upp folk i olika kategorier.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0