Kvinnors trygghet #7

Erik Slottner från kristdemokraterna skriver:

Kvinnors oro måste tas på allvar. Även om risken för att utsättas för brott inte är densamma så är upplevelsen av rädsla äkta. Kristdemokraterna vill ha  fler lokala och mobila poliskontor som kan ställas upp på brottstyngda platser. Vi vill att kamerabevakningen i Stockholm utökas på otrygga platser. Många kvinnor känner oro att passera mörka platser. Därför måste belysningen bli bättre. Polisens verksamhet Nattknappen dit personer kan ringa kvällstid när de går hem ensamma är en bra verksamhet.

Kristdemokraterna skriver om våld mot kvinnor:

Kristdemokraterna är faktiskt min favorit i ämnet. I alla fall om det de skriver, sen kanske inte så mycket händer i praktiken.

Speciellt tycker jag om att de fokuserar på stöd i rättegångsprocesser för brottsoffer. Frågan om hur kvinnor som har blivit utsatta för sexuellt vålds blivit kränkta i rätten är ganska uttjatad. Men det är bara kristdemokraterna som tar upp frågan i sin politik. De tar även hänsyn till att det kan vara obehagligt att möta den person som har skadat eller kränkt dig.

Det är många partier som har skrivit om en obligatorisk behandling av män vid våld mot kvinnor, men inget parti har utvecklat punkten. Kristdemokraterna skriver lite övergripande om hur de tänker att denna behandling ska gå till och då låter den mer lovande.

Att meddela ett brottsoffer om att ”gärningsmannen” har fått permission eller blivit frigiven tycker jag är en självklarhet. Jag minns ett fall då en man hade dödat sin fru under en permission, och hon hade då givetvis inte blivit meddelad om det. Om hon hade blivit meddelad hade hon kunnat åka hem till en kompis eller något.

Jag läste även någonstans på deras hemsida att de ville ge hundar till personer som har blivit utsatta för brott och har problem med att känna sig trygga. Dessa hundar skulle vara specialutbildade och är tänkt att fungera som en livvakt. Kreativt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0