Kanske fler anställda i offentlig sektor?

Varför ses Vänsterpartiet som ett parti som inte kan räkna när man vill satsa på välfärden och anställa fler inom denna sektor? För vi har faktiskt råd att satsa, det handlar om att prioritera. Dock har skatten för de rika varit lägre än vad den är idag, samtidigt som antalet offentligt anställda har minskat kraftigt och arbetslösheten har ökat.
Skatt för de rika:
1987-55,6%
2000-51%
2010-45%
Kanske kan fler jobb inom offentlig sektor vara en del i lösningen, men då krävs högre skatter för att finansiera detta. Här ser vi en stor skillnad då vänsterblocket vill höja skatten, men alliansen vill sänka dem.

Kommentarer
Postat av: Fröken Emma

Vilka innefattas i "de rika"?

2010-05-26 @ 08:32:00
Postat av: Helle

Siffrorna är någon slags skattekvot uträknat från BNP. Den progresiva skattekurvan är inte något jag kan utantill. Men jag tror det handlar om ett genomsnitt av massa skatter som förmögenhetsskatt, inkomstskatt, värnskatt och fastighetsskatt osv, kanske från folk som tjänar över 50 000?

Siffrorna kommer i alla fall från Daniel Suhonen som skrivit Bokslut Reinfeld.

2010-05-26 @ 11:16:21
Postat av: Anna E

Ja, det är verkligen underligt. Alliansen säger att de vill göra så mycket för välfärden. De ska satsa på det ena och det andra, men man undrar verkligen var dom pengarna ska komma ifrån, eller snarare, var de tas ifrån....

2010-05-26 @ 13:42:46
Postat av: hannapanna

håller verkligen med..kanske är det bara en gammal skröna om folk med näppstövlar som läser samhällsvetenskap alltid är vänster....å att de som går natur å räknar siffror är moderater....

men det är ju inte så svårt eller jo det är säkert krånglig men du har så förbannat rätt i att det enbart handlar om prioritering. dessutom tycker jag att det vore fantastiskt om man kunde utveckla bemanningen inom vård, skola och omsorg. det råder stor brist och många är arbetslösa! så va väntar de på kan man ju fråga sig??

2010-05-27 @ 00:20:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0