Centerpartiet - Tänk om Sverige jobbade mindre?

Centerpartiet leker med tanken att få Sverige att jobba mindre i mån om att kunna sälja in sig hos fler inför valet. Detta genom att leka tvärtom leken.


  Under den globala lågkonjunkturen ser de problemet som i att jobb själs istället för att ges. Vilket i sin tur leder till i denna tid kan inte alla starta företag och få tag i nya jobb. Därför leker de med tanken hur det skulle se ut om Sverige jobbade mindre, istället för mer. Om studenter sommarjobbar ska studiebidraget tas ifrån dem – då låter de bli att jobba. På samma sätt behåller man lönetagarnas lön i skatt, då tröttnar de på att jobba mer. Att starta företag ska vara så svårt och krångligt som möjligt, för det är ju där jobben skapas. Inte ska vi rehabilitera anställda utan istället förtidspensionera och förbjuda arbetsförmedlingar...


 Denna tankelek är ett bevis på att motsatsen är svår – alltså att göra det möjligt för alla att få ett jobb - men inte omöjlig. Citerar: För Sveriges ekonomi kommer ur jobb. Precis som jobb kommer ur företag. Företag kommer från idéer. Idéer från människan. Människor kommer ur en mamma och pappa som när sin ekonomi går ihop skaffar fler små människor.


 Det hela tycker jag känns väldigt basic. Ja, för det kan inte finnas någon som undgått att det är så vårt samhälles ekonomi fungerar. De framställer det som att de har hittat nyckel till ett problem som inget tidigare hittat lösningen på och kallar den sin hjärtepolitik. Hjärtpolitik. Med det vill de att fler ska stödja deras parti som stödjer entreprenörskap. Bra där, det är bara sättet de går tillväga som känns lite löjligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0