Betyg i uppförande

 

#5 Kristdemokraterna

Trygghet, kunskap och arbetsro är de tre viktigaste elementen för att undervisning ska kunna ske. I dag blir det allt vanligare med stökiga lektioner och många elever har svårt att koncentrera sig i grundskolan på grund av detta. Därför vill Kristdemokraterna införa betyg i uppförande.

Kristdemokraterna menar att en grundläggande etik minskar risken till ett samhälle där det skapas klyftor. Självklart skiljer sig uppfattningen om vad som är orätt från individ till individ men skolans uppgift att förmedla betydelsen av solidaritet och lika värde. Därför ska mer resurser läggas på att motverka mobbing och en nollvision har sats som mål för att motverka detta men även könsdiskriminering och rasism.

En trygg och lugn skolmiljö är a och o för att eleverna ska kunna visa varandra respekt i sitt lärande. Därför anser Kristdemokraterna att de elever som beter sig illa ska få tydligare besked om des uppförande inte är passande. Även de elever som gör bra ifrån sig och anstränger sig i skolan ska uppmuntras i sitt arbete och beteende. Kristdemokraterna tror att det kommer att göra att eleverna blir mer motiverade. Dessutom ska skolk skrivas in i betyget och ett skriftligt omdöme om elevernas uppträdande.

Jag tror att det kan vara ett bra förslag med betyg i uppförande från årskurs sex eftersom att de är då eleverna ofta hamnar i nya klasser och man får ett annat perspektiv på skolan. I de lägre åldrarna ska det inte behövas betyg i uppförande eftersom att ansvaret då ligger på lärarna att skapa sig respekt av eleverna. Ett litet barn blir inte stökigt om de behandlas rättvist.   

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0