Avstängning

Elever på grundskolan kan sedan den borgliga regeringen kom till makten bli avstänga från skolan under veckas tid om denne vid upprepade tillfällen varit stökig och stört lektioner och andra elever.
Enligt socialdemokraten Lena Sandlin borde "högern få sig en lektion". Hon anser att högerns politik är ett naivt försök att få ordning i skolan och att högern i och med detta förslag vänder ryggen till skolans svagaste elever.

Lena Sandlin nämner även att det är viktigt att de stökiga eleverna får hjälp, och inte bara blir bestraffade. Här tror jag att Lena fullkomligt har misstagit sig angående hela lagförslaget; förmodligen har både lärare och rektor försökt med både det ena och det andra innan man tar till en sådan drastisk åtgärd som avstägning.

"i deras värld finns tydligen inte trasiga familjer och sociala problem. I högerns Sverige tycks bara välartade elever och trygga familjer finnas." skriver Lena Sandlin. Jag tycker snarare att det verkar som att vänstern i det här fallet tror sig leva i ett utopiskt samhälle där elever som på allvarliga sätt stör både arbetsro och trygghet i skolan, hel t enkelt inte existerar, och att allting alltid kan lösas med ett samtal med föräldrar.

Kanske är det dags för de svenska eleverna att förstå att skolan inte är ett dagis för tonåringar, framförallt när man påverkar de oskyldiga eleverna genom sitt dåliga uppträdande. Förmodligen är avstägning i somliga fall, och jag påstår inte att de är många, det enda sättet att visa för eleven att man menar allvar; att det inte är godkänt att störa och förstöra andras utbildning. Självfallet är detta inget som gynnar eleven i fråga, men i det här fallet handlar det inte om att gynna störningsobjektet, utan att befria de elever som utsätts för en stökig skolmiljö.

/Candy Love

Kommentarer
Postat av: Anna H

Är det inte motsägelsefullt att ha skolplikt och samtidigt förvägra elever att komma till skolan?

2010-05-07 @ 13:32:24
Postat av: Fröken Emma

Annas fråga är högst relevant. Är det inte också risk för att den avstängda eleven blir än stökigare och känner sig mer missanpassad än tidigare?

2010-05-09 @ 15:01:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0