Testet "vilket parti har bäst hemsida”

Femte ut: Centerpartiet

Det första som händer när man går in på hemsidan är att man blir introducerad till en tävling som jag inte riktigt fattar direkt. Så det läggs tid till att lista ut vad det är för något och sen ytterliggare några sekunder till att hitta hur tusan man får bort fönstret. Det är ett sådant där jobbigt fönster som man måste ta bort för att nå den riktigt hemsidan.

De har sin valkampanj på första sidan, precis som MP, lättillgängligt om man vill sprida deras åsikter inför valet. Centern har nog fått tips från moderaterna, de har också filmer att titta på, det går att lyssna och hemsidan finns på teckenspråk. De övriga språken som kan ställa om hemsidan till står dessutom på det språket. Det står alltså inte på svenska att det finns engelska utan det står english. Den går dessutom att ställa om till både samiska och Mäenkeli, alltså tornedalsfinska, vilket i alla fall jag tycker är värdefullt.

Det går dessutom att ställa om kontraster och textstorlek om man vet var man sak titta. Det är en hemsida som är anpassad för att alla ska kunna läsa vad som finns på den, för att alla ska kunna få tillgång till den. Den är väldigt lättnavigerad och seriös men den är inte tråkig för det. Den påminner en hel del om moderaternas hemsida men den skriker inte politik och känns väldigt informativ men på ett enkelt sätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0