Moderaterna – Brottslighet

Moderaterna anser att människans frihet är oerhört viktig och menar att brottslighet och våld inkräktar på det. De vill att man ska leva i ett tryggt land där många brott klaras upp och brottsligheten minskar. En central åtgärd är att få fler i arbete och att satsa mer på skolan. Det är en bra grund att stå på för att minska brottsligheten.

 

De vill som Folkpartiet att det ska bli fler poliser för att öka tryggheten och i år kommer det att finnas 20 000 poliser, alltså 3000 fler än vi regeringsskiftet för fyra år sedan. De vill att fler poliser ska finnas på plats om ett brott begås och de säger att brott alltid kommer att begås, men att det ökar tryggheten att komplettera med fler poliser. Ett tryggare Sverige helt enkelt.

 

De talar om skärpta straff och att straffen speglar samhällets syn på brottslighet. Moderaterna talar särskilt om att straffen ska skärpas på områden som: misshandel, våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. De vill även att de som begått ett brott och straffats för det ska gå från ”anstalt till arbete”.

 

Moderaterna lägger fokus på att ungas brottslighet ska motarbetas och de vill brott som utförts av unga under 15 år ska kunna utredas av polis, men syftet är inte att straffa dessa utan snarare en markering för att visa vad som är rätt och fel. Det är även till för brottsoffret eftersom denne ska känna att brottet inte gått omarkerat förbi.

 

Moderaterna vill:

§  Öka antalet poliser från 17 000 år 2006 till 20 000 till år 2010.

§  Skärpa straffen för allvarliga våldsbrott.

§  Möta ungas brottslighet med tidiga och tydliga insatser.

§  Värna brottsoffrens intressen.

§  Förebygga brott med fler i arbete och bättre skolor

 

 

   Tycka och tänka:

Folkpartiet och Moderaterna har en liknande brottspolitik, men det som skiljer dem från varandra, tycker jag, är att moderaterna är klarare i sina förklaringar. De vill att brott som utförs av unga under 15 ska kunna utredas av polisen, men menar inte att dessa ska straffas och klargör klart och tydligt att det bara är till som en markering för att dessa ska förstå vad som är rätt och fel.   


Kommentarer
Postat av: Fröken Emma

Är det bra att skärpa straffen?

2010-05-26 @ 08:27:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0