Moderaterna - arbetarpartiet

Moderaterna vill att fler ska komma ut i arbetslivet och börja jobb. Deras lösning är att sänka skatten, främst för låginkomsttagare, och på vis kunna satsa mer på egenföretagare så att det blir enklare för dem att växa och anställa fler. De menar att låginkomsttagare har det största behovet av att behålla så mycket pengar som möjligt från deras skatt.

De vill kämpa för en gemensam välfärd och det kommer vi att få genom att få ut fler i arbetslivet som betalar skatt, menar de. Deras jobb politik vilar på "tre ben": det ska löna sig mer att jobba, det ska vara enklare att starta eget företag och anställa personal.

Moderaterna menar att fler i arbetet och en ansvarsfull ekonomipolitik innebär att vi kan satsa mer på skolan, sjukvården, rättsväsendet, och omsorgen av våra äldre. l stället för att satsa på ett utbyggt ekonomiskt biståndssystem vill moderaterna satsa på verksamheten inom välfärden.

Mina tankar:
Genom att sänka skatten kommer den offentliga sektorn att krympa och det kommer i slutändan bli dyrare för låginkomsttagare eftersom sjukvård, skola m.m. kommer att bli dyrare för den enskilda individen. De som har en ekonomiskt ohållbar situation har svårare att få ekonomiskt bistånd vilket resulterar i att de kanske inte kommer klara existens minimum. Moderaterna kämpar för en långsiktig ansvarsfull ekonomisk politik vilket i nuläget inte är positivt för alla. Jag tror att deras politik kommer gynna höginkomsttagande entreprenörer och missgynna de med låg inkomst. För att minska klyftorna mellan fattiga och rika tror jag inte på deras arbetarpolitik. De vill att fler ska arbeta och att man ska få det man förtjänar, men de ser inte att alla har olika förutsättningar och att alla inte klarar av samma saker. Man måste utgå från individers olika förmågor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0