HBT

Moderaterna vill att vi ska leva i ett samhälle som bemöter människor utifrån de individer de är och att alla ska få leva och älska den man vill. Vi ska leva i ett samhälle där man får vara den man är. De strävar mot ett öppet samhälle.

Man ska ha respekt för medmänniskor oberoende av vad de har för sexuell läggning eller kön och inför lagen ska vi alla vara lika. De talar om en ny diskrimineringslag som starkare ska stå upp mot diskriminering.

Moderaterna är för att könsneutrala äktenskap och anser att det är något som borde godkännas i hela EU. Det ska inte spela någon som helst roll ifall man ingår äktenskap med en av samma kön eller inte. Vilken sexuell läggning man har ska heller inte påverka fallenheten att bli förälder. De är för att alla HBT personer ska få adoptera och att lesbiska ska få insemineras.

När moderaterna talar om skolan och HBT säger de att det är viktigt med HBT frågor i undervisningen för att kränkningar mot HBT personer ska bli färre. Det är därför viktigt att läraren är undervisad i detta och på så vis kan lära vidare.

Moderaterna vill:

§  Eftersträva ett samhälle där alla bemöts med respekt.

§  Att registrerade partnerskap och samkönade äktenskap ska erkännas i hela EU.

§  Införa en modern sexualundervisning.

   

Tycka:

Jag tycker att det de skriver är vettigt och bra. Jag håller med dem på alla punkter, men undrar egentligen vad av detta som dem har genomfört? Det står moderaterna vill, inte moderaterna har.


Kommentarer
Postat av: Fröken Emma

Kan väl kolla vad dom har gjort?

2010-05-26 @ 08:32:35
Postat av: KayCee

Vad ja vet får lesbiska tjejer inseminera sig i sverige det är bara det att det är så svårt, systemet är så krångligt och att det tar sån tid för att få ett godkännande beslut så att man åker till danmark istället och gör det. då kan man göra det över en helg som ingenting.

2010-05-26 @ 13:19:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0